587-raamdecoratie_plissegordijn-header.jpg

pracht en praal met plisségordijnen

Plisségordijnen staan prachtig voor de ramen, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor wie geen standaard ramen heeft. Ramen in een driehoek rondje of andere gekke vorm? Of draaikiepramen? Allemaal mogelijk om plissés bij te gebruiken! Vraag in onze winkel in Druten naar de verschillende opties van plissés, zoals vrijhangend, dag & nacht, top down/bottom up. Weten wat het kost? Vraag dan meteen vrijblijvend een offerte aan!
Plisségordijn detail
Plisségordijn

 

De verschillende soort plisségordijnen

Het woord plissé is afkomstig uit de Franse taal en betekent letterlijk plooi. Plissé gordijnen bestaan dan ook uit een geplooide stof die strak is gevouwen. Dit heeft meerdere voordelen. Zo kun je de plisségordijnen makkelijk bedienen, ze zijn praktisch en er zijn oneindig veel mogelijkheden. In dit blogbericht lichten we de verschillende soorten plisségordijnen verder toe!

 1. Dag en nacht plissés Het eerste soort plisségordijn dat we toelichten is de dag en nacht plissé. Dit is een van de populairste soorten, omdat één gordijn meerdere oplossingen biedt. De bovenkant van het gordijn is namelijk verduisterend en de onderkant transparant. Hierdoor is dit plisségordijn zowel geschikt voor overdag als in de nacht. Daarbij kun je met dit gordijn het beste de lichtinval bepalen en de privacy.
 2. Top-down en bottum-up Ook bij deze soort plisségordijn is het ideaal om zelf de lichtinval en de privacy te regelen. Dit gebeurt alleen niet doordat het plissé bestaat uit een transparante zijde en verduisterende zijde, maar doordat je het plissé vanuit boven en onder kan openzetten. Het plisségordijn kan dus ook in het midden van het raam hangen.
 3. Plisségordijn voor een kantelraam Het kan erg onpraktisch zijn om een gordijn te bevestigen voor een kantelraam. Daarom is er een speciale soort plisségordijn ontworpen voor een kantelraam. Door middel van een kliksysteem is het eenvoudig om het gordijn voor het raam te plaatsen. Op deze manier kun je toch raamdecoratie toevoegen aan een kiep of kantelraam.
 4. Honingraat plissé Zoals de benaming als zegt, heeft deze plissé soort de structuur van honingraat. Het plissé bestaat uit een dubbel geplooide stof. Door de structuur zie je geen koorden en dit zie je bij alle andere plisségordijnen wel. Een ander voordeel van een honingraat plisségordijn is dat jouw woning hiermee ook geïsoleerd wordt.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van plisségordijnen in jouw woning? Twijfel niet om contact op te nemen!

 

Onze merken

Colors (raamdecoratie)
Copa Home
Luxaflex Nederland
Multisol
MYT
 

Onze merken

Colors (raamdecoratie)
Copa Home
Luxaflex Nederland
Multisol
MYT
Alle raamdecoratie
 • Energiebesparende dupligordijnen (of Duette® Shades)Een Duette® shades zonwering zijn plisségordijnen met een dubbele stof.
 • Pure schoonheid: jaloezieën van houtHouten jaloezieën geven een luxe uitstraling aan je interieur.
 • Plisségordijnen staan prachtig voor de ramen, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor wie geen standaard ramen heeft.
 • Iedereen kent wel rolgordijnen, maar niet iedereen weet wat voor mogelijkheden je ermee hebt.
 • Fantastische lichtinval dankzij shuttersEen zomers gevoel van een strandhuis, maar dan in je eigen huis.
 • Silhouette® shades nodig? Bij Colors@Home Theja is alles mogelijk. Interesse? Neem snel contact op met ons.
 • Verticale Jaloezie, Beter Bekend Als LamellenBij Colors@Home Theja vind je de laatste collecties verticale jaloezieën.
 • Beheers het daglicht met Velux raamdecoratie. Bij Colors@Home Theja koop je Velux, bekend om dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels en...
 • De sfeervolle baleinen van vouwgordijnenVouwgordijnen geven je interieur een prachtige warme uitstraling.
 • Binnencollectie van Luxaflex® raamdecoratieDe met de hand en op maat gemaakte raamdecoratie van Luxaflex® brengen kamers tot leven – jouw huis ..
 • Een Smart HomeWat is het toch mooi dat je jouw gordijnen, raamdecoratie en buitenzonwering kunt laten voorzien van een motor.
triangle