1051-traprenovatie-header3.webp

Traprenovatie op maat in Druten

Ben je uitgekeken op jouw huidige trap en wil je graag jouw trap nieuw leven inblazen? Een vakkundige traprenovatie biedt de uitkomst. Met bijvoorbeeld overzettreden van laminaat of PVC krijgt jouw trap een volledig nieuwe uitstraling die voldoet aan al jouw wensen. Zowel particulieren als organisaties kunnen bij ons terecht voor betaalbare traprenovatie en vakkundige montage voor een strak resultaat. Omdat een traprenovatie met verschillende materialen te realiseren is, wil je natuurlijk alle mogelijkheden met eigen ogen bekijken. Bekijk daarom alle soorten traprenovatie in onze woonwinkel in Druten. Hier vind je sfeervolle materialen als tapijt, pvc, laminaat of marmoleum.

Heb jij hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen? Onze adviseurs ondersteunen je graag om de uitvoering te vinden die het beste aansluiten bij je stijl en smaak. Aangezien een traprenovatie altijd maatwerk is, bestaat er geen standaardprijs. De exacte kosten zijn afhankelijk van het materiaal, de hoeveelheid en de arbeidskosten van het project. Om een scherpe offerte op te maken, komen we graag langs om de gewenste bekleding in te meten. Dit doen wij gratis en geheel vrijblijvend. Bezoek onze interieurwinkel in Druten en bekijk alle mogelijkheden van een traprenovatie. Ons ervaren team helpt jou graag verder.

Ook rekenen hoort erbij!

Waarom kiezen voor trapbekleding

1. Vele verschillende mogelijkheden Het eerste voordeel van trapbekleding is dat er oneindig veel mogelijkheden zijn. Zo zijn er vele soorten materialen die je kunt gebruiken om een trap te bekleden. Bijvoorbeeld tapijt, leer of PVC zoals hierboven al werd benoemd. Maar ook materialen als laminaat, natuursteen en linoleum kunnen worden gebruikt.

2. Bescherming van de trap Het tweede voordeel van trapbekleding is dat het de trap beschermt. Het is wel afhankelijk van de soort trapbekleding waarvoor de trap wordt beschermd. Zo beschermen stoffen materialen juist tegen harde geluiden en bijvoorbeeld PVC trapbekleding meer tegen beschadigingen zoals krassen. Laat je keuze van de trapbekleding dus ook afhangen van de soort bescherming die je het meeste nodig hebt. Bijvoorbeeld als je kinderen hebt die regelmatig naar boven rennen kan het een voordeel zijn als het geluid wordt gedempt door stoffen trapbekleding.

3. Trap passend bij jouw interieur Het derde en laatste voordeel van trapbekleding is dat je ook de trap kan laten aansluiten bij de rest van het interieur in jouw woning. Dit is vooral een voordeel als de trap in de woonkamer zit, aangezien hij dan altijd zichtbaar is. Maar ook als een trap zich in de gang bevindt, is het een grote toevoeging aan het interieur!

Nog niet geheel overtuigd? Kom dan langs in onze winkel in Druten zodat wij je uitgebreid kunnen adviseren en ondersteunen.

Trapbekleding met tapijt

 • Voordelen 

 1. Tapijt dempt geluid. Zo heb je dus minder snel last van een krakende trap of wanneer het kroost naar boven of beneden rent.
 2. Stoffen materialen zijn warmer en zachter aan de voeten.
 3. Doordat het oppervlak minder glad is, is er ook minder valgevaar. Ideaal voor jonge kinderen en/of ouderen!
 4. Het is de goedkoopste trapbekleding die er is. Laminaat en PVC zijn vaak duurder in aanschaf, simpelweg omdat de materiaal- en productiekosten hoger liggen.
 • Nadelen 

 1. Het grootste en meest voorkomende nadeel is slijtage. Op den duur wordt zichtbaar waar men al die jaren precies gelopen heeft. Vaak duurt dit enkele jaren, wat natuurlijk nog verlengd kan worden door het gebruik van een ondervloer/ondertapijt.
 2. Tapijt is gevoeliger voor vlekken en vuil. Hierdoor moet de trap vaker onderhouden worden dan wanneer er laminaat of PVC is gebruikt.

 

Trapbekleding met PVC

 • Voordelen 

 1. Een betaalbare afwerking van uw trap of traptreden? Laat je trap dan bekleden met PVC.
 2. Met dit materiaal is het mogelijk om dezelfde warmte aan jouw trap mee te geven als bijvoorbeeld hout of tapijt.
 3. Tevens is het reinigen van uw trap vele malen makkelijker vergeleken met andere materialen.
 4. En is PVC stoot- en krasvrij. 
 • Nadelen 

 1. Het voelt kouder aan dan bijvoorbeeld tapijt.
 2. PVC is gehoriger dan tapijt, maar minder gehorig dan hout.
 3. En het kan gladder zijn, waardoor het aanbrengen van antislip strips wordt aanbevolen

 

Hoe maak je trapbekleding schoon?

Veel mensen hebben in hun woning trapbekleding. Hier zitten veel voordelen aan verbonden zoals dat het fijn aanvoelt als je op blote voeten over de trap loopt, het is geluiddempend en de trap is minder glad waardoor je niet snel uitglijd. Om de trapbekleding zo lang mogelijk mooi te houden, is het belangrijk om trapbekleding goed schoon te maken. 

1. Wekelijks schoonmaken

Als je wil dat de trapbekleding zo lang mogelijk meegaat, is het belangrijk om de trap iedere week goed te onderhouden. Dit hoeft helemaal niet lastig te zijn. De trapbekleding kan namelijk eenvoudig gereinigd worden met de stofzuiger. De meeste viezigheid in de trapbekleding komt onder onze schoenen, sokken of voeten vandaan. Het zijn dus vaak kleine vuiltjes zoals zand die in de trapbekleding gaan zitten en dit zien we niet direct. Vooral bij trapbekleding met een donkere kleur zie je niet snel dat hij vies is. Ondanks dat moet je de trap toch een tot twee keer per week stofzuigen. Vooral als zand te lang in de trapbekleding blijft zitten, kan dit gaan schuren waardoor de trapbekleding sneller gaat slijten. Bij een lichte kleur trapbekleding zie je veel sneller dat hij vies is. Hierdoor kan het zelfs zo zijn dat deze vaker dan twee keer per week gestofzuigd moet worden. Een andere manier om trapbekleding schoon te houden is door de trap schoon te maken met een vochtige doek. Dit werkt het beste met lauwwarm water. Hierbij is het belangrijk dat er zo min mogelijk over de trapbekleding wordt gelopen als het nog nat is.

2. Grote schoonmaak

Na een aantal jaar is het niet gek dat de trapbekleding, ondanks dat het wekelijks wordt schoongemaakt, alsnog toe is aan een grote schoonmaak. Dit kan het beste gedaan worden middels dieptereiniging. Meestal wordt dit gedaan door een externe partij. Dit hoeft dan ook maar een keer per twee of drie jaar gedaan te worden. Je zult versteld staan van het resultaat, want de originele kleur van de trapbekleding komt helemaal terug! 

Alle diensten
 • Maatwerk is de maatstaf bij Colors@Home Theja, niets is standaard. Raamdecoratie, verf, behang, gordijnen en vloeren kun je altijd naar eigen wens laten maken.
 • Interieuradvies geven wij in de winkel, maar ook bij jou thuis! Onze winkels hebben stylisten in dienst die op de hoogte zijn van de laatste trends.
 • Inmeetservice van Colors@Home Theja. Omdat wij graag willen garanderen dat de producten die wij leveren perfect in jouw huis passen.
 • Ben je uitgekeken op jouw huidige trap en wil je graag jouw trap nieuw leven inblazen? Een vakkundige traprenovatie biedt de oplossing.
 • Colors@Home Theja is CBW-erkend!In samenwerking met de consumentenbond zijn allerlei regels opgenomen die de consument beschermen bij een aankoop.
 • Zoek je een woonwinkel in de buurt van Beuningen? Bij Theja Colors@Home kun je terecht voor sfeervolle woninginrichting en buitenzonwering.
 • Zoek je een woonwinkel in de buurt van Beneden-Leeuwen? Bij Theja Colors@Home kun je terecht voor sfeervolle woninginrichting en buitenzonwering.