1078-vloeren_parket-header.webp

Parket vloer in Druten

Een houten vloer geeft warmte en sfeer aan jouw interieur, ongeacht jouw woonstijl. Het straalt kwaliteit uit en is bovendien tijdloos en erg duurzaam. Parket gaat tientallen jaren mee. De parketvloeren bij Colors@Home Theja zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, plankformaten en legpatronen (zoals het visgraat parket). Voor ieder interieur is er dus een passende houten vloer. Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs- kwaliteitverhouding. Met diverse decoren en verschillende uitvoeringen is er voor alle woonstijlen een geschikte vloer. Kom voor een uitleg over de uitgebreide mogelijkheden naar Colors@Home Theja. Wij vertellen je er graag meer over.
 

Luchtvochtigheid

Een houten vloer is gevoelig voor krimpen en uitzetten, waardoor een gunstig binnenklimaat in de woning ontzettend belangrijk is. De gemiddelde luchtvochtigheid varieert over het jaar genomen tussen de 30% en 60%. Houten vloeren hebben de minste werking wanneer de luchtvochtigheid van de ruimte 55% (+/- 5%) bedraagt. Om dit te reguleren kun je gebruik maken van luchtbevochtigers en luchtontvochtigers.

Kies voor visgraat detail
Kies voor visgraat

 

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer komt voor in verschillende vormen. Zo kan het zijn dat een parketvloer bestaat uit massief hout. Dit betekent dat een plank geheel uit een boomstam is gezaagd. Maar het kan ook zijn dat een vloerplank van parket bestaat uit verschillende lagen, bijvoorbeeld bij fineerparket of lamelparket. In Nederland wordt voor parketvloeren vooral Frans eiken gebruikt. Belangrijk om te weten is dat een parketvloer niet hetzelfde is als laminaat. Bij laminaat is de bovenste laag namelijk kunststof. Als laatste is er een manier om een parketvloer te herkennen. Deze vloer kan je herkennen doordat het geen groef en veer heeft.

Onderhoud van een parketvloer

Zoals hierboven duidelijk is geworden, bestaat een parketvloer volledig uit hout. Daarom is het onderhoud van deze vloer redelijk intensief. Het nadeel van hout is namelijk dat er vloeistoffen in kunnen trekken waardoor er vlekken ontstaan. Om dit te voorkomen en de vloer zo mooi mogelijk te houden is het van belang om de vloer regelmatig te behandelen. Dit kan je het beste doen door een keer per jaar de parketvloer af te werken met wax of olie. Voor de wekelijkse schoonmaak kan een parketvloer natuurlijk worden gestofzuigd en gedweild. Voor het dieper reinigen kan speciale zeep worden gebruikt voor parketvloeren. Om de vloer zo min mogelijk te beschadigen is het belangrijk om zand buiten de deur te houden, omdat dit een parketvloer sneller laat slijten.

Wat je moet weten voor de aanschaf

Ben je al enthousiast geworden over de parketvloer? Voordat u de keuze definitief maakt, zijn er nog een aantal punten die u moet weten! Parketvloeren van massief hout hebben de langste levensduur. Deze gaan wel tot 60 jaar mee. Lamelparket gaat iets minder lang mee, namelijk 30 tot 40 jaar en fineerparket slechts 10 tot 15 jaar. Soms zie je vast voorbij komen dat vloeren zelf worden gelegd. Dit is niet aan te raden bij parketvloeren, omdat de montage redelijk complex is. Een parketvloer is gehoriger in vergelijking tot andere vloersoorten en niet alle parketvloeren zijn geschikt om te combineren met vloerverwarming. Vergeet hier daarom niet op te letten bij de aanschaf! Ben je nieuwsgierig geworden naar een parketvloer? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! In een groot deel van Nederland komen wij gratis aan huis opmeten.

Zelf parket leggen?

Wanneer je in een nieuw huis of appartement intrekt wil je het liefst een nieuwe vloer. Maar waar begin je, wat heb je allemaal nodig en op welke wijze ga je de parketvloer leggen. Hier leggen wij het allemaal voor je uit!

 1. Ondervloer parket
  Wanneer je een parketvloer wilt gaan leggen en je hebt onderburen, dan ben je verplicht om een ondervloer te leggen. Naast het feit dat het geluiddempend is, heeft het ook als functie om oneffenheden weg te werken. Verschillende soorten ondervloeren ook nog de functie om warmte door te geven, wanneer je parket vloerverwarming wilt, zal je hier op moeten letten.

 2. Parket vloerverwarming
  Wanneer je parket vloerverwarming aanlegt kan dit ter hoofd- of bijverwarming zijn. Let op dat de combinatie van de materialen die geplaatst worden op de vloerverwarming voldoen aan de isolatiewaarde (R). De vloerverwarming kan verschillende doelen hebben en hier gelden verschillende isolatiewaardes: - Als bijverwarming geldt een max. waarde van 0,18 m2 k/w. - Als hoofdverwarming geldt een max. waarde van 0,14 m² k/w.

 3. Vocht- en dampdichtheid
  De volgende stap is het bepalen welke vochtwerende ondervloer nodig is. Een vochtscherm wordt geplaatst onder de ondervloer. Dit zorgt ervoor dat het vocht uit de ondergrond niet in uw vloer kan trekken. Wanneer je een parket op een houten basisvloer legt dan is een vochtwerende ondervloer niet nodig.

 4. Legrichting bepalen

 5. Voor je begint met het leggen van het parket is het belangrijk om te bepalen in welke richting je gaat leggen. Wij raden aan om de richting te kiezen waarbij je de langste banen kunt maken. Enerzijds heb je op die manier het minste verlies met zagen en anderzijds creëer je op deze manier een optisch grotere kamer.

Tips voor het leggen van parket:

 • Heb je een houten vloer, leg de planken dan 48 uur van tevoren in dezelfde ruimte. Doordat het hout in dezelfde ruimte begeeft, heeft het hout de tijd om te “werken”, door het temperatuur verschil kan hout krimpen of uitzetten. Door het van tevoren in dezelfde ruimte te leggen voorkomt u verrassingen.
 • Door gebruik te maken van spanveren voorkom je dat de vloer bol komt te staan, tijdens het krimpen van het hout zorgen de spanveren ervoor dat het parket bij elkaar blijft.
 • Bevat de oppervlakte veel kleine ruimtes? Gebruik dan een lichte kleur parket, tevens is de richting van het leggen belangrijk. Het oogt ruimer wanneer het parket in de lengte richting wordt gelegd.
 • Gebruik tijdens het leggen van het parket een stootblokje of slagijzer om het parket goed aan te laten sluiten. Sla nooit rechtstreeks op het parket, hierdoor kun je het parket beschadigen waar het niet meer bruikbaar is.
 • Zorg dat tijdens het leggen altijd 1 cm speling tussen de muur en de vloer aanwezig is!

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
 • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
 • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
 • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
 • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
 • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
 • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
 
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
triangle