604-vloeren_pvc-header.jpg

PVC vloeren in Druten

Op zoek naar PVC vloeren in Druten? In onze winkels in Druten vind je een ruim assortiment voor de woninginrichting en dus ook schitterende PVC vloeren. PVC is het nieuwe laminaat! PVC vloeren zijn helemaal in en dat is ook wel logisch. Ze zijn eenvoudig te reinigen en je kunt ze krijgen in tegellook of met een houtmotief. Een PVC vloer is net als een laminaatvloer nagenoeg niet van een houten vloer te onderscheiden. Maar wel veel onderhoudsvriendelijker, geluiddempend en zeer slijtvast. Je bent van harte welkom bij de woninginrichter van Druten en omgeving.

Wat is een PVC vloer?

Letterlijk staat de afkorting PVC voor het woord polyvinylchloride. Dit is een hele harde laag kunststof die in zijn totaliteit is opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. Een onderlaag (de rug), een tussenlaag die de uitstraling van de vloer bepaalt en een stevige transparante slijtlaag. Zo is een plak PVC vloer in totaal 2,5mm dik en neemt de PVC-laag ongeveer 2mm in van het geheel. Terwijl de slijtlaag kan variëren van 0,3mm tot zelfs 0,7mm. Over het algemeen bepaalt de dikte van de slijtlaag hoe goed jouw PVC-vloer tegen krassen of stoten zal kunnen in de toekomst. Daarnaast wordt het geheel beschermd door middel van een toplak. Zo’n lak zorgt voor een goede bescherming tegen vocht en zonlicht. Daardoor is PVC waterbestendig en kleurvast, maar daarbij geleidt het ook warmte van je vloerverwarming heel erg goed. Hierdoor heb je jaren na aanschaf nog steeds veel plezier van je PVC vloer. Je vloer ziet er fantastisch uit, maar zorgt ook voor optimaal comfort! Bij Colors@Home Theja in Druten bieden we je een ruim assortiment aan PVC vloeren. 

PVC vloer of laminaat?

Qua uiterlijk heeft PVC best veel weg van laminaat en ook PVC is aan te schaffen in uiteenlopende uitsnijdingen. Het grote verschil met laminaat is alleen dat PVC vloeren wél waterbestendig zijn. Hierdoor kun je bijvoorbeeld PVC vloer gebruiken in je badkamer. Houd er alleen rekening mee dat dit niet geldt voor vinyl vloeren met clicksysteem en op HDF-basis. Ook de geluiddempende eigenschappen zijn een groot voordeel. Zo voorkom je lawaai van hoge hakken en heb je minder kans op gekraak van je vloer. Zo min mogelijk ongemakken na aanschaf van je nieuwe PVC vloer. Veel voordelen dus en Colors@Home Theja heeft het grootste assortiment aan PVC vloeren van Druten en omgeving. Ook voor de verdere woninginrichting ben je bij Colors@Home Theja aan het juiste adres! Wij hebben je veel te laten zien.
 

PVC-vloeren hebben een schitterende natuurlijke uitstraling    Met PVC maak je jouw interieur helemaal af

PVC is ook hygiënisch

Maar dat is nog niet alles. Want ook voor de hygiëne in huis is PVC een extreem goede keuze. Bacteriegroei wordt namelijk geremd en het schoonmaken van je nieuwe vloer is binnen no-time gepiept. Het gebruik van schoon water is al voldoende om een schone nette vloer te houden. Het is ook niet voor niets dat veel ziekenhuizen kiezen voor een PVC vloeren. Maar voordat je hierbij direct aan een klinische en koude uitstraling denkt; PVC vloeren zien er fantastisch uit en bieden warmte aan je interieur. Qua uitstraling en letterlijk aan je koude voeten. Want ook de combinatie met vloerverwarming in jouw woning is goed te maken. PVC is dé ideale warmtegeleider en krimpt niet bij verschillende kamertemperaturen. Het gevolg? Een efficiëntere verwarming in huis en uiteindelijk een aanzienlijke besparing op je energiekosten. Dat is altijd een fijn uitgangspunt, toch? Vragen? Colors@Home Theja in Druten vertelt je graag meer over PVC vloeren in de winkel. Ook over je verdere woninginrichting overigens. Dus loop eens vrijblijvend binnen!

Welke soorten PVC vloeren kan ik kiezen?

Je hebt bij PVC de keuze uit verschillende varianten met elk zijn eigen specifieke eigenschappen:

PVC vloeren met Kliksysteem (massief)

 • Deze PVC variant is eigenlijk altijd 4-5 mm dik en bestaat volledig uit massief PVC. Het betreft een klik PVC-vloer die gemaakt is om zwevend te leggen. Je kunt deze PVC-soort dan ook een beetje vergelijken met laminaat. De vloer bestaat uit rechte PVC vloerplanken die vrij stug zijn. Alleen is bij deze variant de ondervloer nog belangrijker dan bij laminaat. Het is namelijk erg belangrijk dat deze ondervloer een hoge drukweerstand heeft. Een ondervloer die hard genoeg is om druk van boven te weerstaan. Een te lage drukweerstand kan er namelijk voor zorgen dat het kliksysteem uit elkaar gelopen wordt. Ook is het belangrijk dat er zich geen oneffenheden in de ondergrond bevinden. Deze kunnen namelijk na verloop van tijd doortekenen in de PVC vloer.

PVC vloeren met Kliksysteem (met HDF-tussenlaag)

 • Daarnaast kun je ook kiezen voor een PVC vloer met een HDF tussenlaag. Deze vloeren zijn vaak wat dikker (ongeveer 9-12 mm dik). De bovenlaag bestaat uit een daadwerkelijke PVC laag met daaronder een HDF laag van meestal rond de 8 mm dik. De HDF laag heeft als functie om ervoor te zorgen dat de PVC plank stijf aan voelt. Rondom deze laag zit een kliksysteem verbonden zodat de planken eenvoudig aan elkaar bevestigd kunnen worden. Onder de planken zit vaak nog een kurklaag van ca. 1 mm dik. Dankzij de kurk wordt de PVC vloer ook een mooie stabiele vloer om op te lopen. 

Vast verlijmde of geplakte PVC vloer

 • Zoals de naam doet vermoeden wordt de PVC vloer bij deze variant aan de ondergrond geplakt. Normaal gesproken zijn dit PVC vloeren van 2 – 3 mm dik. Waarbij de ondergrond eigenlijk altijd bestaat uit een cementdekvloer, Anhydriet gietvloer of betonvloer. Hoewel PVC vloeren met kliksysteem over het algemeen zelf te leggen zijn, is dit voor een vast verlijmde of geplakte PVC vloer een stuk moeilijker. Voor deze variant moet in de meeste gevallen dus echt een expert aan te pas komen om de vloer te kunnen leggen. Vooral het egaliseren van de ondervloer is specialistisch werk.

Al deze PVC vloer varianten vind je bij ons in de winkel in Druten. Dus graag tot snel!

En hoe voelt zo’n pvc vloer aan?

Niet alleen de warmte voelt fijn aan wanneer je met je (blote) voeten erop loopt. Dankzij de veerkracht wordt lopen op een PVC vloer als heel aangenaam ervaren. Heerlijk zacht, warm en comfortabel. Maar wil je echt weten hoe dat nu voelt? Dit moet je zelf ervaren. Je bent altijd welkom om bij ons in de winkel in Druten het verschil van een PVC vloeren met bijvoorbeeld een laminaatvloer te komen ervaren. Een zeer sterke vloer. Een hele sfeervolle uitstraling in huis. Een hele lange levensduur en gemakkelijk onderhoud. Met een PVC vloer kies je hoe dan ook voor zekerheid.

De slijtvastheid van PVC is erg belangrijk

Wat grote invloed heeft op de levensduur van PVC vloeren is de slijtlaag aan de bovenzijde. Hierin zijn verschillende slijtklassen, die kunnen variëren van 0,3 mm tot 0,7 mm dik. Voor woongebruik kan volstaan worden met een slijtlaag van 0,3 mm dik. Voor projectmatig gebruik raden we nog een wat sterkere slijtlaag aan van 0,5 mm tot 0,7 mm dikte aan. De gewenste dikte van de slijtlaag hangt namelijk af van hoe intensief de vloer gebruikt zal gaan worden.

Hoe zorg ik dat mijn PVC vloer zo mooi mogelijk blijft?

Om je PVC vloer zo mooi mogelijk te houden de aankomende jaren na aanschaf is door het gemakkelijk onderhoud ook niet zo moeilijk. Zo hoef je bij het dweilen alleen maar een refresher door het dweilwater te doen. Gebruik daarbij zo af en toe een goede polish om je nieuwe PVC vloer te behandelen. Oh, en mocht je met een schrobmachine aan de slag willen? Ook dat is mogelijk! Op deze manier zul je jaren plezier blijven houden van je schitterende PVC-vloer. Houd overigens wel goed rekening met de dikte van de slijtlaag. Het is belangrijk dat je de slijtlaag aanpast en geschikt maakt voor je woonsituatie. Maar PVC vloeren zijn ook zeer geschikt voor intensief gebruik. Dus PVC vloeren kunnen ook in een winkel of in commerciële ruimten waar veel gelopen wordt, worden toegepast. Eigenlijk kan deze vloer overal en op alle projecten gelegd worden. Een vloer die bekend staat om de veelzijdigheid dus!

    Het leggen van een verlijmde PVC vloer laat je doen door een expert

Waar moet ik rekening mee houden bij het leggen van een PVC-vloer?

Een goede ondervloer is voor een PVC vloer erg belangrijk. Voor een lijmvariant PVC vloer kun je bijvoorbeeld kiezen uit een cementdekvloer of een anhydrietvloer. Een anhydrietvloer heeft hierbij de perfecte eigenschappen als ondervloer voor PVC. Dit komt vooral omdat een dergelijke ondervloer heel mooi vormvast is. Een anhydrietvloer krimpt namelijk veel minder dan een cementdekvloer zou doen. Daardoor is er een kleinere kans op droogtenaden in de ondergrond waardoor een anhydriet gietvloer mooier vlak blijft. Maar dat is niet alles. Een anhydrietvloer heeft nog een eigenschap waardoor het de perfecte ondervloer vormt voor PVC. Deze vloer staat namelijk bekend om zijn zeer goede warmte afgifte. Hierdoor zal jouw vloerverwarming thuis nog aangenamer aanvoelen wanneer je er met blote voeten op loopt.

Mocht je het leggen toch wat te moeilijk lijken: Colors@Home Theja is dé specialist op het gebied van PVC vloeren van Druten en omgeving. Wij leggen je nieuwe PVC vloer graag voor je en hebben experts in dienst die altijd zorgen voor een geweldig eindresultaat

Zijn er ook nadelen op te noemen van een anhydriete ondervloer?

Er is inderdaad ook een “maar” op te noemen. Een anhydrietvloer heeft namelijk ook de eigenschap dat er van zichzelf niets op hecht. De reden hiervan is dat er een kleine laag (dit noemen we slak) op een anhydrietvloer zit die het hechten moeilijk maakt. Dit laagje kun je dan ook het beste verwijderen zodat de hechting verbeterd zal worden. Daarom schuren we de laag slak weg voordat we starten met het egaliseren van de vloer. Waarna we de anhydrietvloer gaan primeren om de hechting extra goed te stimuleren. Vervolgens kunnen we de egaline aanbrengen en uiteindelijk de PVC vloer gaan leggen. Op deze manier zul je verzekerd zijn van een fantastisch eindresultaat. Houd er alleen wel rekening mee dat bij zowel een anhydrietvloer als een cementdekvloer ervoor gezorgd moet worden dat de ondervloer volledig droog is. Hierna kan de daadwerkelijke PVC vloer er pas opgelegd worden. Een volledig droge ondergrond zorgt er namelijk voor dat de PVC lijm goed hecht. Welke droogtijd je ongeveer aan moet houden voor de ondervloer is afhankelijk van de dikte. Over het algemeen kun je uitgaan van een week droogtijd per 1 cm dikte van de vloer. Dit wil dus zeggen dat je voor een ondervloer (cementdekvloer of anhydrietvloer) van 4 cm uit kunt gaan van een droogtijd van 4 weken. Wanneer je voor click PVC kiest, dien je een geschikte ondervloer te kiezen die speciaal hiervoor geschikt is.

Wat kost een PVC vloer?

Hoeveel een PVC vloer kost is van verschillende factoren afhankelijk. Vaak geldt hoe dikker de slijtlaag, hoe hoger de prijs van de PVC vloer. Daarnaast is de uitstraling van de PVC vloer erg prijsafhankelijk. Zo worden er bij duurdere vloeren mooiere foto’s of printen gebruikt die de PVC vloer echter over laten komen. Hierdoor hebben PVC-vloeren in het hogere segment vaak een natuurlijkere uitstraling waardoor je vergeet dat je naar kunststof zit te kijken. Maar ook met een lager budget is het mogelijk om een schitterend ogende vloer te leggen die een premium kwaliteit uitstraalt. Ook zijn er soms collecties die uitlopend zijn. Aangezien de leverancier deze vloeren wil uitverkopen kan dit resulteren in een hogere korting en lagere prijs. Benieuwd geworden naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag eens vrijblijvend een offerte bij ons op. Je hoort snel van ons. We zijn niet voor niets dé PVC vloer specialist van Veenendaal & Druten en omgeving. En het allerfijnste: we kunnen ook de volledige woninginrichting voor je verzorgen. 
PVC vloer detail
PVC vloeren
 

 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
 • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
 • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
 • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
 • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
 • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
 • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
triangle