641-buitenzonwering_knikarmscherm-header.jpg

Knikarmschermen ook bekend als terrasschermen

Knikarmschermen worden vooral gebruikt om het buitenterras te weren van de zon. Veel mensen noemen een knikarmscherm ook wel een luifel. Er wordt dan een balk bevestigt op de buitenmuur, vaak net boven de beneden ramen. In deze balk zit het zonnescherm opgerold en die kan je dus uitschuiven zodra de zon schijnt. Door middel van de knikarmen is het mogelijk om het zonnescherm over het hele terras uit te klappen.
 
De knikarmschermen van Colors@Home Theja bieden de oplossing voor iedereen die de zon buiten wil houden. Schaduw op je terras, maar ook in je huis! Uiteraard worden de schermen op maat gemaakt en op verzoek voor jou gemonteerd. Wil je meer weten, vul dan even het offerteformulier in en we nemen snel contact met je op.
Knikarmscherm detail
Knikarmschermen
 

1. De voordelen van knikarmschermen

Het grootste voordeel van knikarmschermen is natuurlijk dat ze schaduw geven als de zon schijnt. Natuurlijk hebben ze nog veel meer voordelen. Zo heb je met knikarmschermen altijd een vrije doorloop. Met bijvoorbeeld een parasol heb je altijd last van de parasolvoet die in de weg staat. Een ander voordeel is dat knikarmschermen in groter dan 6 meter geleverd kunnen worden waardoor je altijd een groot deel van je tuin kan weren tegen de zon. Daarnaast beschermen knikarmschermen niet alleen tegen de zon buiten, ze zorgen er ook voor dat het binnen koel blijft. Dit komt doordat de knikarmschermen bevestigd zijn aan de muur van het huis. De zon schijnt hierdoor dus niet op de ramen van het huis, omdat de knikarmschermen ook dit zonlicht weren. Het laatste voordeel is dat je zelf kan kiezen of je de knikarmschermen automatisch wil bedienen met een afstandsbediening of gewoon handmatig. Ook kan je ervoor kiezen om er een windsensor op te zetten, zodat hij automatisch inklapt als het te hard gaat waaien. Zo gaat hij niet kapot als je van huis gaat en de knikarmschermen nog uit zijn.

2. De nadelen van knikarmschermen

Hoewel er niet veel nadelen zitten aan knikarmschermen zijn er toch een paar. Zo kunnen knikarmschermen niet tegen regen en wind. Als je dus buiten zit en het gaat regenen moet je hem zo snel mogelijk inklappen, anders heb je de kans dat het knikarmscherm sneller verkleurt of slijt. Een ander nadeel is dat knikarmschermen een erg strakke en moderne uitstraling hebben. Dit past niet bij alle bouwstijlen van huizen. Wil je meer informatie over knikarmschermen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen of een bezoek te brengen aan een van onze winkels! 

 

Onze merken

Colors (Sunshade)
Sunpoint
 

Onze merken

Colors (Sunshade)
Sunpoint
Alle buitenzonwering
triangle