598-vloeren_karpet-header.jpg

minder galm in huis met een vloerkleed

Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou. En als je denkt dat dat saai is: een karpet hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Een vierkant of bijvoorbeeld een rond tapijt behoren ook gewoon tot de mogelijkheden. Omdat wij alles op maat maken, past een karpet van Colors@Home Theja altijd perfect in jouw kamer. Bijkomend voordeel: geluiden worden gedempt waardoor je minder last hebt van galm in huis.
 

Voordelen

 • Het eerste voordeel van een vloerkleed is dat hij op twee manieren warmte geeft. Het kleed geeft namelijk warmte aan het interieur, maar ook echte warmte doordat een vloerkleed een isolerend effect heeft. Daarbij voelt een kleed ook warm aan voor de voeten.
 • Het tweede voordeel is dat een vloerkleed geluid dempt. Dit is vooral handig met kinderen die nog wel eens wild spelen, als u onderburen heeft of als het galmt in een woning. Een vloerkleed absorbeert het geluid en zorgt ook voor een betere akoestiek.
 • Een ander voordeel van een vloerkleed is dat het makkelijk is om hem te verplaatsen. Het enige wat hiervoor nodig is om de meubels die op het vloerkleed stonden eraf te halen en hem vervolgens op te rollen. Je rolt hem weer uit op de plek waar het vloerkleed moet komen te liggen. Als laatste laat een vloerkleed een ruimte groter lijken, dus een kleed is ook zeker geschikt in kleinere kamers.

Nadelen

 • Een vloerkleed heeft vele voordelen, maar helaas ook een paar nadelen. Zo is een kleed lastiger om te stofzuigen dan bijvoorbeeld laminaat. Gelukkig zit er op de meeste stofzuigers wel een speciale stand om vloerkleden goed te kunnen reinigen.
 • Een ander nadeel is dat er na een tijd looppaden te zien kunnen zijn in het kleed. Deze paden ontstaan als in een woning vaak over hetzelfde stuk vloerkleed wordt gelopen. U kan dit voorkomen door dus over het hele kleed te lopen en niet altijd over hetzelfde stuk.
 • Het volgende nadeel is alleen van toepassing als u vloerverwarming hebt. Niet alle kleden zijn namelijk geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Let hier dus op bij de aankoop van het vloerkleed.
Karpet detail
Karpet
 

De beste karpetten voor in de lente!

De meeste wintermaanden hebben we al achter de rug en dat betekent dat we al vooruit kunnen kijken naar de lente! Meer zon, warmere temperaturen en de bloemen die weer beginnen te bloeien. Wie verheugt zich er niet op? Om ook jouw woning klaar te maken voor de lente, vertellen we in dit blogbericht welke karpetten het beste zijn voor de lente.

1. Een karpet van jute

Veel mensen denken bij jute karpetten aan de wintermaanden, toch zijn ze meer dan geschikt voor de lente. Dit komt door de natuurlijke uitstraling die jute geeft. Daarnaast geeft jute een mooi effect als er zonnestralen op schijnen. Je ziet de jute karpetten dan schitteren wat net iets extra’s geeft aan het interieur.

2. Hennep karpetten

Wat veel mensen graag doen in de lente is buiten naar binnen halen. We hebben heel de winter al genoeg binnen gezeten en zijn er nu aan toe om veel buiten te zijn. Om dit effect te creëren zijn hennep karpetten de ideale oplossing. Deze karpetten zijn volledig gemaakt van natuurlijk materiaal en straalt dit ook uit. Je haalt dus letterlijk de natuur naar binnen. En dit is niet het enige voordeel van hennep karpetten, ze zorgen ook dat het in huis minder benauwd is. Daarbij is het ook in de hete zomermaanden, waar we steeds vaker mee te maken krijgen, beter uit te houden in huis door de hennep karpetten.

3. Karpetten voor buiten

Ja, in de lente zitten we het liefste buiten, dus daarom mag een buitenkarpet absoluut niet ontbreken aan jouw buiteninterieur. Ze zijn overal een geweldige toevoeging, bijvoorbeeld onder de lounge-set of gewoon onder de buitentafel. Heb je geen beschikking over een tuin? Wees niet getreurd want ook op balkons kunnen buitenkarpetten ideaal gecombineerd worden met de andere meubelen. Zoals iedereen wel weet is het weer in Nederland zeer wisselvallig. Daarom zijn de buitenkarpetten hierop gemaakt en kun je ze ook bij slecht weer gewoon laten liggen!

 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
 • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
 • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
 • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
 • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
 • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
 • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
triangle