600-vloeren_laminaat-header.jpg

Laminaat In Druten

Onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Dat zijn de eigenschappen waarom laminaat zo populair is geworden. En door de populariteit is laminaat zo doorontwikkeld dat het soms bijna niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Zien hoe dat er uit ziet? Kom dan eens in Druten naar onze winkel en wij adviseren je graag over de juiste vloer voor jouw huis!

Wat is nu eigenlijk precies laminaat?

Laminaat is een plank van mdf of hdf met daarop een afbeelding van hout geperst. Over deze afbeelding wordt een beschermlaag aangebracht om de vloer kras- en slijtvast te maken. Deze laag bestaat uit melamine, dit is een zeer slijtvaste en krasvaste doorzichtige kunststoflaag. De hoeveelheid melamine en de samenstelling daarvan bepaalt uiteindelijk hoe slijtvast de toplaag is. Deze slijtvastheid wordt getest door gerenommeerde testbureaus en wordt uitgedrukt in een zogenaamde w-waarde. Hoe hoger de w-waarde hoe slijtvaster de toplaag van het laminaat uiteindelijk is. Hierdoor weet je op basis van de w-waarde direct waar je de laminaatvloer voor kunt gebruiken. Bij Colors@Home Theja in Druten vertellen we je hier graag meer over.

Praktisch

Een goede reden om te kiezen voor laminaat is omdat het erg praktisch is. Zo is de vloer snel gelegd, zowel als u het laat doen als dat u het zelf doet. Door het handige kliksysteem is het met een kleine handigheid binnen een dag gelegd. Ook als het laminaat eenmaal ligt, blijft de vloer praktisch. Je kunt het laminaat namelijk makkelijk schoonmaken. Door een keer in de week een vochtige doek over het laminaat te halen, blijft het in een uitstekende staat.

Duurzaam

De tweede reden om te kiezen voor een laminaatvloer is omdat het duurzaam is. Als je kiest voor laminaat gaat jouw vloer ruim 20 jaar mee. Mochten er delen van de vloer nu toch eerder toe zijn aan vervanging, dan is het geen probleem om individuele stukken te vervangen. Je zult de verschillen tussen de nieuwe en oude stukken nauwelijks zien, aangezien laminaat niet verkleurd door de zon. Een andere reden waarom laminaat duurzaam is, is omdat het tegen vocht kan. Hierdoor kan je gerust knoeien met bijvoorbeeld water zonder dat dit ten koste gaat van het laminaat.

Veel keuze

Mocht je de knoop hebben doorgehakt door te kiezen voor een laminaat vloer, dan is de keuze nog steeds reuze! Zo heb je nog de keuze uit verschillende soorten en kleuren laminaat. Daarnaast is het mogelijk om in iedere ruimte van het huis laminaat te leggen doordat het vochtbestendig is. Je kunt dus een soort laminaat in de huiskamer leggen en weer een andere in de badkamer. Als laatste heeft u ook nog de optie om laminaat te combineren met vloerverwarming. Je kunt het laminaat dus precies maken naar jouw eigen stijl of naar de stijl van het huis! 

 

Laminaat is een erg functioneel vloertype    Laminaat is over het algemeen goed bestand tegen water morsen

Welk laminaat is geschikt voor welke ruimte?

Hiervoor is een gradatie gemaakt qua bodemgeschiktheid. Houd rekening met de volgende opdeling in w-waarde:

 • w-23 – Intensief woongebruik zoals bv. woonkamer, slaapkamers en zolder.
 • w-31 – Licht commercieel gebruik zoals bv. hotelkamer, kantoor. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
 • w-32 – Gemiddeld commercieel gebruik zoals bv. kantoor, entree winkels. Ook geschikt voor woonkamer, keuken, hal en appartement.
 • w-33 – Intensief commercieel gebruik zoals bv. drukke kantoren en winkels.

Hoeveel laminaat heb ik nodig?

Normaal gesproken moet je bij het leggen van parket, laminaat of PVC vloeren met 5% zaagverlies rekening houden. Dit extra materiaal heb je nodig omdat er bij het zagen van jouw vloer restmateriaal ontstaat wat niet meer gebruikt kan worden. Je neemt hiervoor de exacte m² aan oppervlakte van de ruimte die je wilt gaan leggen en vermeerdert dit met 5%. Bekijk daarna wat de pakinhoud is van het materiaal wat je nodig hebt en rond dit af op hele pakken naar boven. Op deze manier ben je altijd verzekerd van genoeg materiaal om jouw nieuwe laminaatvloer zelf te kunnen leggen

Laminaat in combinatie met vloerverwarming

Laminaat en vloerverwarming is een prima combinatie. Het is alleen wel belangrijk dat je dan een laminaatvloer uitkiest die specifiek geschikt is voor vloerverwarming. We vertellen je graag bij ons in de winkel in Druten welke laminaatvloeren aan die voorwaarden voldoen. Daarbij speelt de keuze qua ondervloer een hele belangrijke rol bij vloerverwarming. Het kwaliteitsverschil in ondervloeren is namelijk erg groot. Het juiste laminaat gecombineerd met een geschikte ondervloer voor vloerverwarming zal de warmtegeleiding aangenaam versterken waardoor het laminaat heerlijk warm zal aanvoelen. 

Wat je stijl ook is, Colors@Home Theja heeft de laminaatvloer voor jou    Je zult versteld staan wat een laminaat voor jouw interieur kan betekenen

Welke ondervloer voor je laminaat?

Welke ondervloer moet ik gebruiken bij mijn laminaatvloer? Dat is een belangrijke en goede vraag, want het belang van een ondervloer wordt nog weleens onderschat of zelfs volledig over het hoofd gezien. Hoe kwalitatiever jouw ondervloer, hoe meer plezier, comfort en profijt je uiteindelijk van jouw laminaatvloer zult hebben! Zo is de ondervloer erg belangrijk om de effecten van klimaatomstandigheden in de woning te verbeteren. Wanneer je hier geen rekening mee houd, zal een laminaatvloer eerder gaan kraken. Het is daarom van belang dat je de vloer voor plaatsing laat wennen aan de omstandigheden in de ruimte. Op deze manier zal de vloer na verloop van tijd minder uit gaan zetten.
Laminaat detail
Laminaat

 

Hoe houd je laminaat het mooist?

Laminaat is in Nederland een populaire vloer waardoor vaak de vraag wordt gesteld hoe je laminaat zo lang mogelijk mooi kan houden. Om deze vraag te beantwoorden besteden we er in dit blogbericht aandacht aan!

1. Houdt de grootste vijand buiten

De grootste vijand van laminaat is zand omdat zand zorgt voor krassen in het laminaat. Door de korrels die onder schoenzolen blijven zitten, ontstaan er sneller krassen. Het is niet nodig om dit te laten gebeuren. Je kan het namelijk voorkomen door slechts een deurmat neer te leggen voor alle ingangen. Een andere mogelijkheid is door altijd je schoenen uit te trekken voordat je je woning betreedt. Naast het voorkomen van zand kan je laminaat ook langer mooi houden door zo min mogelijk met de meubels te schuiven. Als je dit wel vaak doet, is het belangrijk om vilt onder de poten van de meubels te doen, zodat het niet krast op het laminaat.

2. Laminaatreiniger

Het beste middel om je laminaat te onderhouden is laminaatreiniger. Alles wat je extra gebruikt is eigenlijk alleen maar slechter. Dit komt doordat in de naden van laminaat water terecht kan komen. Hierdoor kan het laminaat bol gaan staan. Daarom is het advies om laminaat alleen te dweilen als het echt nodig is. Ook wordt het aangeraden om geen andere reinigingsmiddelen (zoals groene zeep, soda of een stoomreiniger) te gebruiken, omdat dit het laminaat alleen maar meer beschadigd.

3. Tips om vocht te voorkomen

Zoals hierboven al werd geschreven kunnen verschillende vloeistoffen in het laminaat trekken via de naden. Daarom is het belangrijk om vocht op het laminaat te voorkomen. Nu kan het regelmatig gebeuren dat je wat drinken morst op het laminaat, zeker als er kinderen in de woning rondlopen. Dit kan je het beste opruimen met een droge doek. Tot slot als je huisdieren hebt, zorg er dan voor dat de drinkbak niet direct op het laminaat staat.

 

 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
 • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
 • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
 • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
 • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
 • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
 • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
triangle