602-vloeren_marmoleum-header.jpg

Duurzame eigenschappen van marmoleum 

Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct. Het is slijtvast, makkelijk in onderhoud en hygiënisch. Leverbaar in verschillende vormen, bijvoorbeeld in banen of als kliksysteem. Wat betreft kleuren en ontwerpen zijn de mogelijkheden legio. Zo is er voor ieder interieur een passende marmoleumvloer.
 
Marmoleum is een zeer natuurvriendelijk materiaal. Het bestaat namelijk voor 97% uit natuurlijke grondstoffen. Daarbij is marmoleum ook erg duurzaam. Dit komt doordat van de 72% van de natuurlijke grondstoffen herwinbaar is. Ook kan 43% van de natuurlijke grondstoffen gerecycled worden. Veel duurzamer dan dit kan bijna niet! Marmoleum zie je het meeste terug in ruimtes waar veel wordt gelopen. Bijvoorbeeld op kantoor of op een basisschool. Toch zie je het de laatste tijd ook steeds vaker terug in woningen.
 
Marmoleum is uniek en niet te vergelijken is met andere type vloeren. Het wordt gemaakt van lijnolie en kalksteen. Door deze natuurlijke grondstoffen is marmoleum zelfs na 25-40 jaar volledig biologisch afbreekbaar. Wanneer je om het milieu geeft is dit dus een prachtige vloer voor jou. En natuurlijk niet alleen daarom, want het staat ook nog eens prachtig!
Marmoleum detail
Marmoleum
 

De voor- en nadelen van marmoleum

Om positief te beginnen, delen we eerst de voordelen van linoleum. Zoals in het kopje hiervoor al aan bod kwam, is een vloer van linoleum erg milieuvriendelijk. Het tweede voordeel is dat linoleum goed gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Ideaal voor in de koude wintermaanden! Het derde voordeel van linoleum is dat er niet snel krassen op de vloer ontstaan. Daarnaast slijt de vloer ook niet snel, omdat het dus voor een groot deel bestaat uit natuurlijke materialen. Het laatste voordeel van een linoleum vloer is dat het ook gebruikt kan worden voor een gietvloer. Linoleum is dus een goed alternatief. Helaas heeft een vloer van linoleum ook nadelen. Het eerste nadeel is dat linoleum geproduceerd wordt op rollen. Deze rollen zijn maximaal twee meter lang. Je kan je dus voorstellen als je een grote ruimte moet voorzien van linoleum dat je veel naden ziet. Het tweede en tevens laatste nadeel is dat een vloer van linoleum niet veerkrachtig is.

Houtstructuur in marmoleum

Een ontwikkeling die je op dit moment ziet, is dat er geprobeerd wordt om een linoleum vloer te ontwerpen met een houtstructuur. Dit is redelijk gecompliceerd, omdat er kleuren gemengd worden om tot de uitstraling van linoleum te komen. Aangezien er wel veel vraag is naar houtstructuur wordt er momenteel hard gewerkt om dit te ontwikkelen! 

 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
  • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
  • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
  • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
  • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
  • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
  • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
  • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
  • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
  • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
triangle