608-vloeren_vinyl-header.jpg

praktisch gemak van een vinylvloer

Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch. Doordat vinyl naadloos te leggen is, krijgen stof en vuil niet de kans om te blijven hangen. Hierdoor is het dus perfect geschikt voor een huishouden met kinderen en/of huisdieren. Een vinyl vloer wordt vaak in verwarring gebracht met een pvc-vloer. De reden hierachter is dat vinyl en pvc gemaakt worden van dezelfde soort kunststof. Toch zijn vinyl en pvc-vloeren echt verschillend. 
Vinyl detail
Vinyl
 

Vinyl is duurzaam

De reden waarom een vinyl vloer duurzaam is, is omdat de vloer lang mee gaat. Het is afhankelijk van dikte hoeveel jaar de vloer mee gaat. De meest duurzame optie is om te kiezen voor een vinyl vloer van kwaliteit. Deze vloer heeft een dikte van 2 tot 3 millimeter en een slijtlaag tussen de 0,2 en 0,7 millimeter. Gemiddeld gaat deze vloer 10 tot 20 jaar mee. Er zijn ook vinyl vloeren die minder dik zijn en waardoor de kwaliteit net iets minder is. Hierdoor gaat de vloer ook minder lang mee. Dit heeft wel als voordeel dat je altijd mee kan gaan met de laatste trends. Vinyl is namelijk een betaalbare vloersoort. Als de vloer dus na een aantal jaar is versleten, kunt u gemakkelijk een nieuwe nemen en hierbij inspelen op de nieuwe vloer trends van dat moment.

Vinyl is praktisch om te onderhouden

Een van de grootste voordelen aan een vloer van vinyl is dat de vloer een glad oppervlak heeft. Met schoonmaken heeft u dus amper moeilijkheden in vergelijking met andere vloeren. Andere vloeren hebben vaak kieren en naden waardoor het lastiger is om de vloer schoon te houden. Bij een vinyl vloer moet je wel opletten voor zand, omdat als zand lang op de vloer blijft liggen de slijtlaag er sneller af gaat. Probeer zand daarom direct te verwijderen. Je kunt zand op de vloer zoveel mogelijk voorkomen door een mat voor de deur te leggen.

Vinyl heeft heel veel kleine voordelen

Naast dat een vinyl vloer twee grote voordelen heeft, heeft de vloer ook veel kleine voordelen zoals:
 • Veel mogelijkheden in kleuren
 • Veel mogelijkheden in soorten (vloerbedekking, tegels en laminaat)
 • De vloer is makkelijk om te plaatsen
 • Vinyl kan tegen vocht
 • Een vloer van vinyl dempt geluid
Aan een vloer van vinyl zitten genoeg voordelen en deze voordelen samen zijn de reden om te kiezen voor een vinyl vloer! 

 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
 

Onze merken

Ambiant
Beautifloor
Colors Vloeren
Desso
Forbo
Interfloor
Moduleo
Quickstep
Wicanders
Alle vloeren
 • Tapijt is een zacht en tedere vloerbedekking. Tapijt is heerlijk zacht aan de voeten en geeft een warme, zachte uitstraling aan je interieur.
 • Eigenschappen van laminaat: onderhoudsvriendelijk, makkelijk schoon te maken en krasvast. Kwalitatief laminaat vind je bij Colors@Home Theja in Druten.
 • Praktisch gemak van een vinylvloer. Vinyl is slijtvast, duurzaam en hygiënisch.
 • Bij Colors@Home Theja in Druten vind je een ruim assortiment aan pvc-vloeren. Een pvc-vloer blinkt uit in functionaliteit.
 • Marmoleum (ook wel Linoleum) is een duurzaam en comfortabel natuurproduct.
 • Minder galm in huis met een vloerkleed. Wil je de warmte van een tapijt, maar gaat een kamerbreed tapijt je wat te ver? Dan is een karpet de oplossing voor jou.
 • Kurkvloeren voor esthetisch plezier en comfortKurkvloeren worden geprezen als een esthetisch verantwoorde aanvulling op het interieur, wat impliceert dat ze ..
 • Een zeer onderscheidende collectie houten vloeren met een warme, sfeervolle uitstraling en een optimale prijs-kwaliteitverhouding.
 • Colors@home Theja heeft al meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van complete projectinrichting.
triangle