647-buitenzonwering_screens-header.jpg

Screens op maat

Screens zijn dunne schermen die strak langs de buitenkant van een raam naar beneden en weer omhoog gaan. Het is eigenlijk een soort rolluik alleen dan is het een doek dat voor het raam komt als de zon schijnt. Hierdoor wordt de zon dus geweerd, maar behoud je het licht in de woning. Wanneer je de zon buiten wilt houden, maar geen ruimte hebt voor een knikarmscherm of markies, zijn screens een ideale oplossing! Screens schuiven langs je kozijn, waardoor je de zon 100% uit je woning kunt houden.
Screens detail
Screens
 

Om een screen te kunnen installeren wordt aan de buitenkant van het raam geleiders geplaatst. Door deze geleiders kan een screen naar beneden worden gedaan en ook weer naar boven. Door een screen naar beneden te doen blijft de warmte dus buiten waardoor het binnen lekker koel blijft. Screens zijn ideaal om de zon te weren en daarom vertellen we er meer over in dit blog!

Screen met of zonder rits

Er zijn twee soorten screens beschikbaar: een screen met of zonder rits. Een screen met rits, ook wel ritsscreen genoemd, zit vast aan de geleiders. Bij een screen zonder rits zit er nog een kier tussen de screen en de geleiders. Het voordeel van de rits is dat er geen wind door een kier kan komen. De screen is hierdoor windvast. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat een screen scheurt. Bij een screen zonder rits is deze kans dus groter dat het doek scheurt.

Voordelen van screens

Het eerste voordeel van een screen is dat het de zon tegenhoudt. Daarbij filtert de screen ook warmte. Hierdoor blijft het lekker koel binnen. Dit is ideaal midden in deze warme zomermaanden. Een ander voordeel van een screen is dat je gewoon naar buiten kan blijven kijken. Je zicht gaat dus niet weg door een screen te plaatsen. Het laatste voordeel is dat er digitaal gedrukte dessins op een screen gedrukt kunnen worden. Dit kan in veel verschillende kleuren.

Nadelen van screens

Helaas hebben screens ook nadelen. Zo is een screen echt bedoeld als zonwering. Hierdoor werkt een screen niet isolerend. De warme of koude lucht van binnen wordt dus niet tegengehouden door een screen. Een ander nadeel is dat screens niet inbraakwerend zijn net zoals bijvoorbeeld rolluiken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van screens voor jouw woning? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! 

 

Onze merken

Colors (Sunshade)
Sunpoint
 

Onze merken

Colors (Sunshade)
Sunpoint
Alle buitenzonwering
triangle