1085-raamdecoratie_velux_header.webp

Beheers het daglicht met Velux raamdecoratie

Door een Velux dakraam in je woonkamer te monteren, kun je het ontwerp en de inrichting van de kamer benadrukken met daglicht in plats van fel kunstlicht, waardoor de prqacht van de kamer naar voren komt,
 
Velux is een Deense firma bekend om zijn degelijke dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels en modulaire lichtstraten.
 
Bij Colors@Home Theja vind je verschillende soorten raamdecoratie voor de producten van Velux. Denk daarbij aan rolgordijnen, jaloezieën en plisségordijn, waarbij kun je zelf de mate van verduistering kiezen. Kom eens langs in onze winkels in Druten en ontdek de mogelijkheden van raamdecoratie van jouw Veluxdakramen. Onze deskundige medewerkers adviseren je graag.
velux detail
veliux
 

De ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen!

Draai-kiepramen zijn net iets anders dan normale ramen doordat ze naar binnen open kunnen op meerdere manieren. Ze kunnen draaien (volledig open) en op kiepstand (alleen de bovenkant open). Hierdoor is niet iedere raamdecoratie geschikt voor draai-kiepramen. In dit blogbericht worden verschillende soorten raamdecoraties toegelicht die wel ideaal zijn voor draai-kiepramen!

1. Shutters

De eerste raamdecoratie die geschikt is voor draai-kiepramen zijn shutters. Dit komt doordat shutters worden bevestigd op het kozijn van het raam. Hierdoor kan de raam zowel volledig open als in kiepstand. Het voordeel van shutters is dat je zelf de lichtinval kan regelen. Je kan ‘spelen met licht’ in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat je een kamer in de woning zeer sfeervol kan maken.

2. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn de ideale raamdecoratie voor draai-kiepramen, omdat het bevestigd wordt met een mini-cassette. Deze kan je eenvoudig monteren door de mini-cassette op het raamkozijn te plakken. Deze zitten bevestigd aan de zijkanten en dienen als zijgeleiders. Hiermee wordt bedoeld dat het rolgordijn kan ‘glijden’ van omhoog naar omlaag en andersom. Het voordeel van rolgordijnen is dat ze goed verduisteren en dus ook geschikt zijn voor op de slaapkamer.

3. Plisségordijnen

De derde raamdecoratie die ideaal is voor draai-kiepramen zijn plisségordijnen. Deze soort raamdecoratie kan zowel aan de bovenkant als aan de onderkant worden vastgezet tegen het raam of tegen het kozijn. Hierdoor blijft het plisségordijn strak hangen, zelfs als het raam op de kiep stand staat. Ook kan je ervoor kiezen om dubbele plisségordijnen op te hangen. Dit heeft dezelfde uitstraling als de ‘normale’ plisségordijn, alleen isoleert deze soort raamdecoratie beter. Er is dus nog genoeg keuze uit raamdecoratie bij draai-kiepramen! Het is voor iedereen anders welke soort de voorkeur heeft. Laat dit vooral afhangen van je eigen smaak en of het past in de kamer waar de raamdecoratie moet komen te hangen!  

 

Onze merken

Colors (raamdecoratie)
Copa Home
Luxaflex Nederland
Multisol
MYT
 

Onze merken

Colors (raamdecoratie)
Copa Home
Luxaflex Nederland
Multisol
MYT
Alle raamdecoratie
 • Energiebesparende dupligordijnen (of Duette® Shades)Een Duette® shades zonwering zijn plisségordijnen met een dubbele stof.
 • Pure schoonheid: jaloezieën van houtHouten jaloezieën geven een luxe uitstraling aan je interieur.
 • Plisségordijnen staan prachtig voor de ramen, maar ze zijn ook uitermate geschikt voor wie geen standaard ramen heeft.
 • Iedereen kent wel rolgordijnen, maar niet iedereen weet wat voor mogelijkheden je ermee hebt.
 • Fantastische lichtinval dankzij shuttersEen zomers gevoel van een strandhuis, maar dan in je eigen huis.
 • Silhouette® shades nodig? Bij Colors@Home Theja is alles mogelijk. Interesse? Neem snel contact op met ons.
 • Verticale Jaloezie, Beter Bekend Als LamellenBij Colors@Home Theja vind je de laatste collecties verticale jaloezieën.
 • Beheers het daglicht met Velux raamdecoratie. Bij Colors@Home Theja koop je Velux, bekend om dakraamsystemen, daglichtsystemen, dakkapellen, lichtkoepels en...
 • De sfeervolle baleinen van vouwgordijnenVouwgordijnen geven je interieur een prachtige warme uitstraling.
 • Binnencollectie van Luxaflex® raamdecoratieDe met de hand en op maat gemaakte raamdecoratie van Luxaflex® brengen kamers tot leven – jouw huis ..
 • Een Smart HomeWat is het toch mooi dat je jouw gordijnen, raamdecoratie en buitenzonwering kunt laten voorzien van een motor.
triangle